Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: yanici
Категория: Други
Прочетен: 20333
Постинги: 35
Коментари: 3
Гласове: 3
Архив
Профил на yanici
Име:
Яница Янкулова

Статистика
Популярни постинги:
0

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
0

Блог вълни:
1
Последни постинги
06.01.2016 03:51 - Спор
 Двама собственици на ресторанти спорят чий готвач е по-велик.Първият изтъкнал-моят от един хляб прави 20 кюфтета.Другият изтъкнал, че неговият готвач от един хляб прави 20 кюфтета и 5 шницела от корите.
Категория: Рецепти
Прочетен: 427 Коментари: 0 Гласове: 2
06.01.2016 03:45 - Мнение
 Скоро обратните ще станат повече от нормалните и ние ще се окажем в позиция наобратно за мнозинството.
Категория: Други
Прочетен: 224 Коментари: 0 Гласове: 0
                                     Пица с колбас, домати и маслини

Продукти:

за 2 порции:
  • 150 г брашно
  • яйце
  • 100 мл. прясно мляко
  • 5 г мая
  • 100 мл. доматено пюре
  • домат
  • 100 г колбас
  • печурки
  • червена чушка
  • 10 маслини
  • 50 г кашкавал
  • сол

    Пица с колбас, домати и маслини - снимка на рецептата

    Рецепта:

    Млякото (100 мл.) леко се загрява и към него се добавя маята (5 г). От брашното (150 г) и яйцето (1 бр) се омесва тесто. След около 5 минути бъркане се добавя млякото с маята и се меси в продължение на 5-10 минути. Оставя се на топло да втаса (около половин час). Разстила се върху кръгла тава, предварително намазана с малко зехтин. Върху тестото се слагат доматеното пюре (100 мл.), колелцата колбас (100 г), нарязаният на колелца домат (1 бр), нарязаната на ивици червена чушка (1 бр), нарязаните на полумесеци печурки (2 бр). Пицата се посолява, поръсва се с кашкавал (50 г) и върху нея се поставят черни маслини с отстранени костилки (10 бр). Пицата се пече около 20-25 минути на 200 градуса на долна фурна. Сервира се гореща.

    Време за приготвяне:

    50 минути

    Надявам се рецептата да Ви хареса. Добавете каквото поискате и ми напишете Вашата версия.













Категория: Други
Прочетен: 276 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 08.03.2015 12:08
25.02.2015 16:47 - Доматена супа
 

Продукти за 6 порции:

  • 12 домата
  • 1 к.ч. ориз
  • 1 глава лук
  • морков
  • босилек
  • листа от целина
  • сол
  • 2 л. вода

    Рецепта:

    Лукът (1 глава) и морковите (2 бр) се нарязват на ситно, заливат се с водата (2 л.) и се оставята на котлона. Щом водата заври, котлонът се намаля, добавя се оризът (1 к.ч.) настъргват се доматите и се оставя до поври 15-20 минути. Добавят солта, босилка и листата от целина и след още няколко мин

    Време за приготвяне:

    40 минути
  • ути се сваля от котлона.Доматена супа - снимка на рецептата

Категория: Рецепти
Прочетен: 469 Коментари: 0 Гласове: 0
 

Продукти за  порции:

  • 800 г филе от сьомга
  • 200 г спанак
  • 350 г бутер тесто
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 с.л. масло
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка сол

    Рецепта:

    Лукът (1 глава) и чесънът (4 скилидки) се накълцват на ситно и се задушават до омекване в маслото (1 с.л.). Накрая към тях се прибавя суровият спанак (200 г) и се разбърква няколко пъти, докато смени цвета си.

    Получената плънка се овкусява със сол и черен пипер. Сьомгата също се овкусява със сол и черен пипер.

    Сьомгата (800 г) се поставя върху разстланото бутер тесто (350 г) и върху нея се разпределя равномерно плънката. Тестото се затваря, за да обвие рибата и плънката от всички страни. Ястието се поставя в тавичка с незалепващо покритие. Ако остане тесто, то се нарязва на ивици и с него се украсява ястието отгоре.

    Намазва се с разбити жълтъци (1 бр) и се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна.

    Разрязва се след като леко се охлади.

    Време за приготвяне:

    40 минути
  •  
Категория: Рецепти
Прочетен: 245 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930