Име: Яница Янкулова |
Продукти:
- 150 г брашно
- 1 яйце
- 100 мл. прясно мляко
- 5 г мая
- 100 мл. доматено пюре
- 1 домат
- 100 г колбас
- 2 печурки
- 1 червена чушка
- 10 маслини
- 50 г кашкавал
- сол
Рецепта:
Млякото (100 мл.) леко се загрява и към него се добавя маята (5 г). От брашното (150 г) и яйцето (1 бр) се омесва тесто. След около 5 минути бъркане се добавя млякото с маята и се меси в продължение на 5-10 минути. Оставя се на топло да втаса (около половин час). Разстила се върху кръгла тава, предварително намазана с малко зехтин. Върху тестото се слагат доматеното пюре (100 мл.), колелцата колбас (100 г), нарязаният на колелца домат (1 бр), нарязаната на ивици червена чушка (1 бр), нарязаните на полумесеци печурки (2 бр). Пицата се посолява, поръсва се с кашкавал (50 г) и върху нея се поставят черни маслини с отстранени костилки (10 бр). Пицата се пече около 20-25 минути на 200 градуса на долна фурна. Сервира се гореща.
Време за приготвяне:
50 минути
Надявам се рецептата да Ви хареса. Добавете каквото поискате и ми напишете Вашата версия.
Продукти за 6 порции:
- 12 домата
- 1 к.ч. ориз
- 1 глава лук
- 2 морков
- босилек
- листа от целина
- сол
- 2 л. вода
Рецепта:
Лукът (1 глава) и морковите (2 бр) се нарязват на ситно, заливат се с водата (2 л.) и се оставята на котлона. Щом водата заври, котлонът се намаля, добавя се оризът (1 к.ч.) настъргват се доматите и се оставя до поври 15-20 минути. Добавят солта, босилка и листата от целина и след още няколко мин
Време за приготвяне:
40 минути
Продукти за порции:
- 800 г филе от сьомга
- 200 г спанак
- 350 г бутер тесто
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 1 с.л. масло
- 1 щипка черен пипер
- 1 щипка сол
Рецепта:
Лукът (1 глава) и чесънът (4 скилидки) се накълцват на ситно и се задушават до омекване в маслото (1 с.л.). Накрая към тях се прибавя суровият спанак (200 г) и се разбърква няколко пъти, докато смени цвета си.
Получената плънка се овкусява със сол и черен пипер. Сьомгата също се овкусява със сол и черен пипер.
Сьомгата (800 г) се поставя върху разстланото бутер тесто (350 г) и върху нея се разпределя равномерно плънката. Тестото се затваря, за да обвие рибата и плънката от всички страни. Ястието се поставя в тавичка с незалепващо покритие. Ако остане тесто, то се нарязва на ивици и с него се украсява ястието отгоре.
Намазва се с разбити жълтъци (1 бр) и се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Разрязва се след като леко се охлади.
Време за приготвяне:
40 минути